فهرست مناسبتها با جزئیات

    • ۲۲ اسفند
    • 12 March
    • ١١ رمضان

در چنین روزی در سال امیر عباس انتظام معاون نخست وزیر و سخنگوی دولت موقت اعلام کرد قرارداد سنتو لغو شده است . قرارداد یادشده یا پیمان مرکزی سنتو اتحادیه ای دفاعی بود که تا اوت 1959 میلادی به پیمان بغداد مشهور بود . این پیمان در بغداد و میان کشور های ترکیه و عراق در سال 1955 میلادی به امضا رسید و در همان سال نیز کشو رهای انگلستان ، پاکستان و ایران نیز به آن ملحق شدند .  آمریکا عضو این پیمان نبود ولی نمایندگانی در آن داشت . این پیمان نظامی و اقتصادی در واقع به منظور مبارزه و جلوگیری از نفوذ شوروی در کشور های مذکور منعقد گردیده بود .

در چنین روزی در سال 1357 ه ش جمهوری اسلامی ایران روابط خود را   با رژیم نژاد پرست و طرفدار آپارتاید آفریقای جنوبی قطع کرد . البته جمهوری اسلامی ایران ابتدا فروش نفت خود را به این کشور ملغی اعلام نمود .

در چنین روزی در سال 1824 میلادی گوستاو کیرشف فیزیکدان آلمانی دیده به جهان گشود . او در حوزه فیزیک نظری و عملی از خود نظریات بسیاری به جای نهاده است که از میان می توان به «تحلیل  نور»  اشاره کرد .

در چنین روزی در سال 1689 میلادی   پطرکبیر امپراتورمشهور  روسیه دیده به جهان گشود . وی بعد از خواهرش سوفی با حیله زمام امور را به دست گرفت و برادر خود پطر را که کودک خردسالی بود به یکی از روستاها تبعید کرد و توانست با این حیله تا سال 1689 بر این کشور حکومت کند .اما پطردر هفده سالگی به کمک جمعی از دوستان خود به مسکو حمله کرد و در نتیجه قدرت را به دست گرفت  . پطر در دوران خود جنگ های گسترده ای با دیگر دول به راه انداخت  و در این حوزه فتوحاتی را به دست آورد .  پطر در دوران خود در پیشرفت صنعتی کشورش کوشید اما در حوزه سیاست روش نیاکان خود را به مرحله اجرا گذاشت . پطر در سال 1725 میلادی پس از 36 سال سلطنت در گذشت و چون پسر خود آلکسی را به قتل رسانده بود زنش کاترین اول به کمک منچیکف که یکی از در باریان بود زمام امور را در دست گرفت .

در چنین روزی در سال 1881 میلادی کمال آتاتورک نخستین رییس جمهور ترکیه به دنیا آمد . در چنین روزی در سال 1881 میلادی مصطفی کمال پاشا مشهور به آتاتورک سردار بزرگ ترک به دنیا آمد . آتاتورک به کمک غرب و انگلستان رژیمی استبدادی  را در ترکیه  حاکم کرد . وی اساس حکومت خود را اسلام زدایی قرار داد و بر این اساس مدرسه‏هاى مذهبى را بست، اذان و نماز را به زبان عربى قدغن کرد، نظام حقوقى سوئد را به جاى نظام شرع در دادگسترى ترکیه رواج داد، خط را عوض کرد، کشف حجاب نمود، پوشیدن لباس غربى را براى هر ترک اجبارى ساخت و... . کمال آتاتورک  نخست «خلافت‏» را ملغا ساخت وسپس نظام قضایى شریعت را منسوخ کرد و به جاى آن قوانین کشورهاى غربى را وارد نمود. وی  «اوقاف‏» را ملى کرد و تمامى مدرسه‏هاى دینى  را تعطیل کرد. آتاتورک در سال 1924  م. دستور داد هرچیزى که مربوط به تاریخ گذشته ترک‏ها و امپراتورى عثمانى یا درباره اسلام است از برنامه‏هاى درسى تمامى مدارس حذف گردد. او در سال 1924 م. یک قانون اساسى جدید براى کشور تدیون کرد . این قانون اساسى نمونه کامل اسلام‏ستیزى و غرب‏زدگى مفرط در تمامى زمینه‏هاست.آتاتورک از نظر سیاسى و فرهنگى، از طرفى با تشکیل جمهورى لائیک با اسلام مبارزه کرد و از سویى، على‏رغم مخالفت‏شدید توده‏هاى مردم، حتى دانشگاهیان، دستور داد تا رسم‏الخط زبان ترکى از «عربى‏» به «لاتین‏» تغییر یابد. پس  از مرگ آتاتورک در سال 1938 م. این سیاست و دوره غرب ‏زدگى در ترکیه به وسیله جانشین او عصمت اینونو ادامه یافت و در نتیجه توده‏هاى مسلمان ترکیه از رژیم به ستوه آمدند و در نخستین انتخابات نسبتا آزاد در سال 1950 عصمت اینونو یار وفادار کمال آتاتورک را کنار زدند. پس از اینونو، دولت عدنان مندرس روى کار آمد و روند غربگرایى تا حدى تعدیل گردید.

در چنین روزی در سال 1854میلادی معاهده تاریخی قسطنطنیه میان کشور های فرانسه، انگلستان و عثمانی امضا  شد. این قرار داد به منظور مبارزه با توسعه طلبی های روسیه صورت گرفت .

در چین روزی در سال 1365 میلادی دانشگاه وین به عنوان یکی از قدیمی ترین دانشگاههای جهان تاسیس شد .

در چنین روزی در سال 1945 میلادی  امپراطوری اطریش برای نخستین بار در تاریخ روز امپراطوری بر یتانیا را جشن گرفت .

در چنین روزی در سال 1968 میلادی موریتانی استقلال خود را از بریتانیا اعلام کرد . به همین دلیل این روز به عنوان روز استقلال این کشور نامیده شده است .

همه ساله چنین روزی به عنوان روز بریتانیای مشترک المنافع و به عبارت بهتر امپراطوری بریتانیا در این کشور گرامی داشته می شود .

همه ساله چنین روزی به عنوان روز ملی در گابن گرامی داشته می شود .