فهرست مناسبتها با جزئیات

    • ۲۹ اردیبهشت
    • 19 May
    • ٢١ ذوالقعده


درچنین روزی در سال1762میلادی  یوهان گوتلیپ فیخته ؛  فیلسوف مشهور آلمانی دیده به جهان گشود . اودرحوزه تفکر ایده آلیستی صاحب اندیشه های متمایزی است .   فلسفه کانت و مسایل  انقلاب فرانسه مواد الهام گر فیخته در نگارش آثارش بوده است . او از یک سو به نقد کانت می پردازد و از سوی دیگر اندیشه خود را بسط می دهد . تفکر فیخته پس از انقلاب فکرى افلاطون، کانت و هگل ،  در نوع خود یک انقلاب فکری در اروپا به شمار می آید .


در چنین روزی در سال 1883 میلادی هنریکوس کولس از شاعران مشهور آلمانی به دنیا آمد . وی حقوقدان و کیل دعاوی نیز بود . «لامپ رقصان»  عنوان مهمترین اثر ادبی اوست .


درچنین روزی درسال 1892 میلادی کنستانتین جی پوستاوسکی نویسنده برجسته روس به دنیا آمد . همچنین درهمین روزدرسال 1899 میلادی لئونید ماکسیمویچ لئونوف نمایشنامه نویس و رمان نویس بر جسته روس متولد شد .


در چنین روزی در سال 1941 میلادی نورا افرون نویسنده ، فیلمنامه نویس و کارگردان مشهور آمریکایی متولد شد . «مایکل » و «شما نامه را در یافت کرده اید » عناوین مهمترین آثار اویند .

در چنین روزی در سال 1864 میلادی هاوثورن نویسنده مشهور آمریکایی دیده از  جهان فروبست . نامه اسکارلت عنوان مهمترین اثر اوست . ناتانیل هاثورن در چهارم ژوئیه سال 1804 میلادی  چشم به جهان گشود. وی پس از طی تحصیلات مقدماتی وارد دانشگاه بودین شد اما تحصیل را در این دانشگاه  رها کرد. هاثرون  از این پس به مدت دوازده سال در انزوا به سر برد و همین مایه های خلاقیت را در او پراکند . اولین داستان او  به نام «دره ای میان سه تپه »  منتشر شد.هاثورن در سال 1837 ،
پس از  انتشار «داستان های بازگفته »  به شهرت کم نظیری دست یافت . او پس از عمری نگارش سرانجام در چنین روزی در سال 1864 میلادی  ، در شهر پلیموت نیوهمپشایر،دیده   از جهان فروبست.

در چنین روزی در سال 1792 میلادی ارتش روسیه وارد لهستان شد .

در چنین  روزی در سال 1848 میلادی مکزیک تگزاس را درپایان جنگ این کشور با ایالات متحده آمریکا ، به آمریکا اعطا کرد .


در چنین روزی در سال 1939 میلادی چرچیل نخست وزیر وقت انگلستان پیمان ضد نازیسم منعقده میان روسیه و انگلستان را امضا کرد .


درچنین روزی در  سال1936میلادی ، رادار اختراع شد . این وسیله را  رابرت واتسون مخترع توانای انگلیسی با استفاده از ذهن طبیعت گرای خود و غور در عملکرد پرنده ای خاص (خفاش ) ساخت .


در چنین روزی در سال 1967 میلادی ایالات متحده آمریکا بمب های خویش را نخستین بار بر سر مردم هانوی پایتخت ویتنام فرو ریخت .


درچنین روزی در سال1984میلادی ، بیش ازیک هزار و پانصد تن از نظامیان رژیم صهیونیستی  با یورش به به اردوگاههای مسلمانان درعَینُ الحِلوه ، شماری از خانه های مسلمانان را در این منطقه به آتش کشیدند . بر اثر این حمله ددمنشانه شمار کثیری از مسلمانان مظلوم فلسطینی به شهادت رسیدند .


در چنین روزی در سال 1890 میلادی هوشی مین رهبر قیام ویتنام علیه   آمریکا به دنیا آمد . همه ساله چنین روزی در ویتنام گرامی داشته می شود .

همه ساله چنین روزی به عنوان روز پیروزی در کانادا گرامی داشته می شود .


در چنین روزی درسال 1261 ه ش دکتر محمد مصدق دیده به جهان گشود .وی در  سال1345ه ش ،  دیده از جهان فروبست . دکتر محمد مصدق ، فرزند میرزا هدایت الله  در  تهران دیده به جهان گشود .وی  پس از طی دوره های   مقدماتی در تبریز و تهران  ، به عنوان مستوفی محاسب خراسان مشغو ل  به کار شد . این شغل روح پر تلاطم او را آرام نمی داد و به همین منظور به سوی نمایندگی مجلس شورای ملی گام برداشت و از سوی مردم تهران در دوره اول مجلس شورای ملی انتخاب شد  اما به دلیل پایین بودن سن وی از میزان قانونی ،  اعتبار نامه اش مورد تصویب قرار نگرفت . مصدق پس از آن برای ادامه تحصیل  عازم  فرانسه شد و  در مدرسه علوم سیاسی پاریس مشغول به تحصیل گردید . وی سپس به  سوئیس رفت و در دانشکده حقوق دانشگاه نوشاتل تا در یافت در جه دکترای حقوق خصوصی به تحصیل ادامه داد  . او از  پایان نامه خود  با نام «وصیت در حقوق اسلام» دفاع کرد . مصدق پس از آن به ایران بازگشت و به عنوان  والی فارس مشغول به کار گردید  . وی چند بار به نمایندگی مجلس ، وزیر مالیه و وزیر امور خارجه منصوب شد و آخرین سمت او نخست وزیری در  اوائل دهه سی شمسی بود . مصدق روی هم رفته دو سال و چهار ماه نخست‌وزیر ایران بود، که این مدت شامل دو دوره است:  آغاز نخست‌وزیری تا 25 تیر سال 1331 .و از 30  تیر همان سال تا کودتای 28 مرداد سال 1332 .
در دوره اول به علت استقلال رای مقابل مقابل شاه ایستاد و نظرات خود را اعمال نمود .مهمترین اقدامات او در دوران نخست وزیری  اش را می توان  در چند جمله خلاصه نمود : الف  اخراج انگلیسی‌ها از پالایشگاه جنوب،  ب -   تصویب نهایی قانون ملی شدن صنعت نفت ایران ، ج -  پایان دادن به اختیارات شرکت نفت ایران و انگلیس و د -  پیروزی در دادگاه لاهه.
نهایتا پس از دو سال و چهار ماه نخست وزیری ، با وقوع کودتای آمریکایی 28 مرداد 1332 وی ازقدرت خلع و پس از یک دادگاه به دوازده سال تبعید محکوم گردید .
او همچنین آثار شایان توجهی در  حوزه حقوق از خود به جای نهاده است که از میان آنها می توان به  اصول و قوانین مالیه ، دستور در محاکم ، حقوق پارلمانی در ایران و اروپا ،مدارک حقوق اسلامی و وصیت در مذهب شیعه به ضمیمه حقوق مدنیه و  وصیت در حقوق اسلام اشاره کرد .
وی   در روستای احمد آباد قزوین ، در سال 1345 چشم از جهان فروبست .


درچنین روزی درسال 1306 هجری قمری ، میرزا ملکم خان امتیاز لاتاری را از ناصرالدین شاه قاجاردریافت کرد. ناصر الدین شاه در سفر سوم خود به فرنگ و در زمانی که میرزا ملکم خان ناظم الدوله وزیر مختار ایران در انگلستان بود امتیازدایر کردن لاتاری در ایران را در مقابل در یافت مبلغی به میرزا ملکم خان داد . ملکم خان با توافق قبلی امتیاز مزبور را به دوکمپانی انگلیسی فروخت . شاه وقتی از سفر برگشت به تحریک میرزا علی اصغر خان امین السلطان و مخالفتی که علما ازخود نشان دادند امتیاز مزبور را لغو کرد . خصوصیات اخلاقی ملکم با خلقیات اکثریت اهل دولت چندان تفاوتی نداشت یا لااقل وجه مشترک آنان زیاد بود - یعنی، مثل دیگران به دنبال جاه و مقام و شهرت و پول بود. در ضمن خودخواه و متظاهر هم بود. به لقب " پرنس رفورماتور" و عنوان " حضرت اشرف"  هم دلبستگی داشت. دوست قدیمی او نریمان خان قوام‌السلطنه می‌نویسد: «یک قدری بد خویی و وسواس جبلی دارد» و نیز به « بلندپروازی» او اشاره می‌کند. ملکم خود مدعی است که «من خیلی چیزها دارم که بر کیسه‌ی منصب به مراتب ترجیح می‌دهم که از آن جمله یکی استغنای طبع من است». ولی در پول‌دوستی او شکی نیست. ماجرایی که در قضیه‌ی فروش امتیازنامه‌ی لاتاری گریبانگیر او شد از عوارض حرص او به جمع مال بود. ولی نباید فراموش کنیم که آن نقصهای اخلاقی را تقریباً همه‌ افراد طبقه‌ی حاکم وقت از شاهزاده و وزیر و حاکم و مستوفی و غیره داشتند، به اضافه‌ی نقصهای بیشتر و بدتر".  (فرشته نورائی، تحقیق در افکار میرزا ملکم خان ناظم‌الدوله ).
میرزا ملکم خان از ابتدا برای تحصیل  به اروپا رفت و بعدها در مدرسه‌ عالی پلی‌تکنیک پاریس مشغول به  تحصیل شد . وی مدتی در  دارالفنون مترجم استادان اروپایی بود و پس از آن به  دربار ناصرالدین شاه راه یافت. ملکم خان یکی از عناصر وابسته و مهره دست انگلستان در ایران بود . او بر همین مبنا نیز طرح ایجاد لژ فراماسونری در ایران با نام فراموشخانه را به شاه ارایه کرد که از ریشه  طرحی استعماری است .  ملکم در اواخر سال 1280  ه‍ ق به عثمانی تبعید شد. اما بعد از چندی دوباره به کار در سفارت ایران در استانبول دعوت شد. آخرین شغل او  وزیر مختاری ایران در رم بود . وی در سویس درگذشت . انتشار کتاب " کتابچه غیبی" و  انتشار چهل و دو شماره روزنامه  قانون در لندن از جمله اقدامات  اوست .


  در چنین روزی در سال 303 ه ق  حکمران رومی انگلستان از مردم   شهر لیچفیلد خواست  انجیل ها را تحویل دهند .  مردم به این اخطار وقعی ننهادند و حکمران دستور قطع گردن تمام مردم این شهر را صادر کرد .


درچنین روزی درسال826هجری قمری  سبط مارد ینی ستاره شناس ، ریاضیدان ودانشمند سوری دیده به جهان گشود . به نام وی بیش از 40 کتاب ثبت کرده اند که در رشته های مختلف به رشته تحریر در آمده است . تحفه  الاصحاب فی علم الحساب از جمله مهمترین آثار اوست .