اخبار

چاپ کتاب تازه های سیستم کریسپر از سرطان تا کووید-19 با همکاری دانشگاه علوم پزشکی یزد

چاپ کتاب تازه های سیستم کریسپر  از سرطان تا کووید-19 با همکاری دانشگاه علوم پزشکی یزد

کتاب

فناوری CRISPR ابزاری ساده اما قدرتمند برای ویرایش ژنوم است، اجازه می دهد تا محققان به راحتی توالی DNA را تغییر داده و عملکرد ژن را تغییر دهند. بسیاری از کاربردهای بالقوه آن شامل تصحیح نقایص ژنتیکی ، معالجه و جلوگیری از شیوع بیماریها و بهبود محصولات زراعی است. با این حال ، احتمال نگرانی های اخلاقی را نیز برانگیخته است.

فناوری CRISPR از مکانیسم های دفاعی طبیعی باکتریها و آرکی ها (حوزه میکروارگانیسمهای تک سلولی) اقتباس شده است. این ارگانیسم ها از RNA مشتق شده از CRISPR و پروتئین های مختلف Cas از جمله Cas9 برای خنثی کردن حملات ویروس ها و سایر بدن های خارجی استفاده می کنند. آنها این کار را ابتدا با خرد کردن و از بین بردن DNA مهاجمین خارجی انجام می دهند. هنگامی که این مؤلفه ها به موجودات دیگر ، پیچیده تر موجودات زنده منتقل می شوند ، امکان دستکاری ژن ها یا "ویرایش" فراهم می شود.